Návrh a vývoj webové aplikace pro společnost Pivomil - Šuster, Jiří (2023)
S každým rokem stále více roste popularita internetových obchodů, obzvláště v posledních letech, kdy lidé kvůli pandemii většinou neměli ani jinou možnost než zakoupit chtěné zboží online. Zkvalitnění těchto služeb se tedy stalo klíčovým aspektem konkurenční výhody. Hlavním cílem této práce je dodání webové aplikace pro klienta, která bude fungovat jako interaktivní konfigurátor objednávky pískovaného skla, jehož prodejem se klient zabývá. Práce detailně popisuje průběh celého projektu, který byl rozdělen na fáze podle vodopádového modelu, a podle kterého byly také rozděleny kapitoly práce. Projekt prošel fázemi analýza požadavků, návrh, vývoj, testování. Vše je připraveno i pro fázi nasazení, resp. aplikace je nasazena, ale klient aplikaci ještě nepřevedl pod svoji doménu ani neumístil odkaz na svůj internetový obchod. Ačkoli poslední fáze ještě neproběhla, projekt jako takový byl klientem již odsouhlasen. Výsledkem práce je plně funkční webová aplikace, která je připravena poskytovat zákazníkům klienta nový a intuitivnější způsob tvorby objednávky pískovaného skla.