Analýza hospodaření neziskové organizace Pionýr, z. s. - Nepraš, Matěj; Jošt, Marek; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá vymezením a financováním nestátních neziskových organizací v teoretické části a v praktické části analýzou hospodaření vybrané nestátní neziskové organizace Pionýr z. s. Teoretická část vymezuje nestátní neziskové organizace, uvádí jejich charakteristiku a dělení s důrazem na právní formu spolku. Přiblíženo je financování neziskových organizací z hlediska druhů, způsobů a obecných principů včetně fundraisingu. Praktická část nejprve představuje činnost organizace Pionýr z. s. Následuje rozbor zdrojů financování tohoto spolku za sledované období. Na základě rozboru finančních zdrojů a poměrových ukazatelů je shrnuta a vyhodnocena finanční situace spolku.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses