Analýza dopadu koronavirové krize na českou Extraligu ledního hokeje mezi lety 2020 a 2022 - Vopat, Lukáš (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem koronavirové krize na Český hokej a Extraligu ledního hokeje. V teoretické části jsou popsány základní principy financování sportu s následným převedením na lední hokej v České republice. Praktická část se zaměřuje na detailní analýzu covidem-19 ovlivněných hokejových sezon. Rozboru je podroben Český svaz ledního hokeje, extraligový klub HC Sparta Praha a mládežnický spolek HC Litvínov. Analyzovány jsou meziroční změny vybraných ukazatelů, nákladů, výnosů a výsledků hospodaření za daný kalendářní rok.