Způsoby využití technologie blockchain - Ševčík, Michal; Sedláček, Jiří, 1963-; Syrovátková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Předmětem této bakalářské práce je představení technologie blockchain, identifikace oblastí jejího využití a vytvoření aplikace pro monitorování chytrých kontraktů na blockchainu Tezos prostřednictvím platformy TzKT. Cíle práce jsou, na základě analýzy a rešerše, objasnit principy, základním algoritmy, technický koncept a architekturu technologie blockchain. Současně je cílem práce identifikace oblastí, ve kterých by tato technologie měla potenciál, či již je využívána. Posledním cílem práce je vytvoření samotné aplikace. Hlavními metodami při tvorbě této práce byla analýza a rešerše dostupných zdrojů. Výsledkem práce je funkční aplikace pro sledování chytrých kontraktů na blockchainu Tezos a ucelený pohled na technologii blockchain a možnosti využití této technologie v různých oblastech.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses