Empirická analýza efektívnosti verejných fakúlt vysokých škôl - Borošová, Ivana (2023)
Meranie efektívnosti vo vzdelávaní je dôležité na všetkých úrovniach. V tejto práci boli ap- likované modely analýzy obalu dát na sledované dáta tridsiatich fakúlt verejných vysokých českých a slovenských škôl v období rokov 2018-2021. Keďže autor práce pochádza zo Sloven- skej republiky, bolo v záujme porovnať efektívnosť fakúlt vysokých škôl medzi spomenutými štátmi. Po teoretickom úvode do efektívnosti, efektívnosti vo vzdelávaní, DEA modelov a podrobnému prieskumu už vykonaných vedeckých prác na túto tématiku, bola v praktickej časti vykonaná analýza pomocou super SBMT modelu. Výsledky práce boli interpretované a diskutované.