Volunteer management – vnímanie športového dobrovoľníka a dobrovoľníctva vo svete Motivácia dobrovoľníka a nové trendy v dobrovoľníctve k zadefinovaniu volunteer managera v odborných športových publikáciách - Válkyová, Katarína; Votoupalová, Markéta; Mirovský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Výskum je zameraný na zistenie, či existuje definícia športového dobrovoľníka a športového dobrovoľníctva na Slovensku a vo svete. A aké rozdiely sú medzi sociálnym a športovým dobrovoľníctvom resp. či existujú nejaké rozdiely v definíciách. Definovanie a pochopenie dobrovoľníka a dobrovoľníctva je alfa a omega pre volunteer management. No na druhej strane nemôžeme zabúdať na samotnú motiváciu dobrovoľníkov a trendy v dobrovoľníctve. Trendy v dobrovoľníctve sa za posledné roky vďaka svetovej pandémii COVID 19 zmenili. The research is aimed at finding out whether there is a definition of a sports volunteer and sports volunteering in Slovakia and in the world. And what are the differences between social and sports volunteering or whether there are any differences in definitions? Defining and understanding a volunteer and volunteering is the alpha and omega for volunteer management. On the other hand, we cannot forget the motivation of volunteers and the trends in volunteering. Trends in volunteering have changed in recent years thanks to the global pandemic of COVID 19.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MPA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet