Flask aplikace pro tvorbu kvízů - Kazakov, Alexey; Svoboda, Jaroslav; Voldřich, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce zkoumá výhody i nevýhody použití frameworku Flask pro vývoj kvízové aplikace. Hlavním cílem je vytvořit a otestovat aplikaci k vytváření kvízů pomocí Flasku, která upřednostňuje použitelnost, škálovatelnost a výkon. Studie začala přehledem současných zdrojů a vývoje webových aplikací a kvízových aplikací. Pak byl uveden stručný úvod do Flasku a Pythonu, což vedlo ke srovnání Flasku a dalších významných frameworků pro vývoj webových aplikací v Pythonu. Vytvořená kvízová aplikace postavená na Flaksu je důkladně diskutována spolu s informacemi o její struktuře, databázovém modelu a základních funkcích. Diskutován je také proces implementace, který zahrnuje socketIO. Definování základních funkcí aplikace vytvářející kvíz přišlo jako první ve vývojovém procesu a poté byla definována architektura programu. Kritickou fází bylo definování datového modelu programu, po kterém následovalo vytvoření uživatelského rozhraní. Součástí procesu vývoje byl vývoj klíčových funkcí, například vytvoření nového kvízu, přidávání nových otázek a algoritmus počítání bodů. Nastavení projektu, přidání závislostí, implementace Socket.IO a nasazení programu byly všechny kroky při implementaci webové aplikace. Ta byla také testována v průběhu celého vývojového procesu. Celkově kvízová aplikace založená na Flasku nabízí efektivní a uživatelsky přívětivý nástroj pro vývoj kvízů s dobře strukturovaným backendem. Srovnání Flasku a dalších frameworků pro vývoj webových aplikací v Pythonu odhalilo, že Flask je dostatečným rámcem pro vývoj kvízových aplikací.
Vedoucí práce: Jaroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses