Refinancování společnosti pomocí emise dluhopisů - Soppé, Natálie; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Předmětem bakalářské práce „Refinancování společnosti pomocí emise dluhopisů“ je analýza rozhodnutí společnosti pro emisi dluhopisů a výpočet ukazatelů poměru LTV a Pro Rata Poměru LTV a vyhodnocení jejich hodnot. Práce je rozdělena na dvě části. První část se zabývá teoretickým popisem dluhopisů, jejich druhy, popisy práv, která jsou s nimi spojena a podmínkami jejich emisí. Také jsou v této části vymezeny konečné podmínky dluhopisů, základní prospekt a agent pro zajištění. Ve druhé části jsou představeny společnosti CPI Finco Slovakia a Efimacor, S.á.r.l. a CPI PG, vysvětlen důvod pro emisi dluhopisů a vypočteny požadované ukazatele pro jednotlivé roky, dokud nebude emise dluhopisů splatná, a následně vyhodnoceny, zda dosahují legislativně stanovených hodnot.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses