Strategická analýza Hotelu Clemar - Hrdinová, Anna (2023)
Cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu Hotelu Clemar a navrhnout možné strategie pro jeho další rozvoj s cílem zlepšit jeho pozici na trhu. Strategická analýza je klíčovým krokem při výběru strategie umožňující dlouhodobý úspěch firmy. Práce se soustředí na posouzení vztahů společnosti s vnějším okolím a zhodnocení interních zdrojů. V teoretické části jsou představeny vybrané analytické metody, které jsou následně použity při praktické analýze daného podniku. Výsledky jednotlivých analýz jsou shrnuty v rámci ucelené SWOT analýzy, která identifikuje klíčové příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky v porovnání s konkurencí. Výstupem bakalářské práce jsou doporučení, která přímo odpovídají na výsledky analýz a mohou přispět ke zlepšené konkurenčního postavení hotelu. Práce je především významná přínos pro hotelový management při přijímání informovaných rozhodnutí o budoucím směřování firmy.