Strategická analýza Hotelu Clemar - Hrdinová, Anna; Kubálek, Jan; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu Hotelu Clemar a navrhnout možné strategie pro jeho další rozvoj s cílem zlepšit jeho pozici na trhu. Strategická analýza je klíčovým krokem při výběru strategie umožňující dlouhodobý úspěch firmy. Práce se soustředí na posouzení vztahů společnosti s vnějším okolím a zhodnocení interních zdrojů. V teoretické části jsou představeny vybrané analytické metody, které jsou následně použity při praktické analýze daného podniku. Výsledky jednotlivých analýz jsou shrnuty v rámci ucelené SWOT analýzy, která identifikuje klíčové příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky v porovnání s konkurencí. Výstupem bakalářské práce jsou doporučení, která přímo odpovídají na výsledky analýz a mohou přispět ke zlepšené konkurenčního postavení hotelu. Práce je především významná přínos pro hotelový management při přijímání informovaných rozhodnutí o budoucím směřování firmy.
Vedoucí práce: Jan Kubálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses