Rozvoj udržitelné městské mobility v Praze s důrazem na cyklistickou infrastrukturu - Hofštetr, Jan; Mervart, Michal, 1977-; Benedikt, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá udržitelnou městskou mobilitou a cyklistickou infrastrukturou v hlavním městě Praze. Práce byla rozdělena na teoretickou část, která se zabývala udržitelným rozvojem, dopravou, udržitelnou městskou mobilitou, terminologií cyklistické infrastruktury a bikesharingem, a na praktickou část, která se zabývala současným stavem cyklistické infrastruktury v hlavním městě a návrhem na její zlepšení. Tato práce se snaží odpovědět na otázku, jak zlepšit dopravní situaci v hlavním městě. Ke zjištění faktorů stojících za současnou situací bylo použito dotazníkové šetření a rozhovor s odborníkem zabývajícím se udržitelnou mobilitou v Praze. Výsledkem práce je zpracování návrhu na zlepšení dopravní situace na konkrétním vytíženém úseku hlavního města za pomoci aplikování cyklistické infrastruktury do již existující infrastruktury.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses