Návrh a implementace webové aplikace pro knižní výměnu - Kubina, Adam; Palovská, Helena, 1959-; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem návrhu a implementace webové aplikace pro knižní výměnu a současně možnostmi nakládání s nepotřebnými knihami. Hlavním cílem práce bylo vytvořit funkční webovou aplikaci jako nový nástroj pro nakládání s nepotřebnými knihami v české čtenářské komunitě. Vedlejším cílem bylo provést analýzu možností nakládání s nepotřebnými knihami. Tato analýza byla provedena pomocí rešerše knižních a internetových zdrojů. Vývoj aplikace probíhal podle vodopádového modelu. Práce obsahuje popis sestavení souboru požadavků pro vyvíjenou aplikaci na základě uživatelského výzkumu a analýzy obdobných aplikací. Dále je v práci popsán návrh aplikace a důležité aspekty vývoje. Primárními technologiemi využitými při vývoji byly React, Next.js a Firebase. V práci je také popsáno provedené uživatelské a manuální testování aplikace, její nasazení a provoz, a jsou diskutovány perspektivy do budoucna. Hlavním výstupem této bakalářské práce je funkční nasazená aplikace pro knižní výměny. Dalším výstupem je analýza možností nakládáni s nepotřebnými knihami.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses