Vyhodnocení efektů ze zavedení aplikace informačních technologií - Sitnianský, Lukáš; Gála, Libor, 1965-; Kupec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
V současné době jsou ERP aplikace pro řadu podniků významnou finanční investicí, která se očekává být zhodnocena zefektivněním a zkvalitněním provozu firmy. Práce se zaměřuje na vyhodnocení efektů ze zavedení nové aplikace informačních technologií v českém podniku, který se zabývá dovozem nábytku a dekorací. Cílem výzkumu bylo zjistit míru dosažení očekávaných efektů ze zavedení aplikace a identifikovat faktory, které tuto míru ovlivňují. K tomu byla použita metoda Balanced Scorecard, která umožňuje měřit výkonnost podniku v různých oblastech. Výsledky práce ukázaly, že podnik splnil devět ze svých patnácti stanovených cílů. Z analýzy faktorů, které ovlivňují míru dosažení očekávaných výsledků, vyplývá, že kromě samotné implementace má velký vliv na úspěšnost aplikace i školení, které podnik podcenil. Tento nedostatek se podepsal na schopnostech zaměstnanců pracovat s aplikací a jejich spokojenosti s ní. Naopak se podniku podařilo zefektivnit některé klíčové procesy, což vedlo k dosažení jeho žádaných cílů.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses