Rizika zálohování dat v projekční kanceláři - Beneš, Matěj (2023)
Cílem bakalářské práce je analyzovat úroveň rizik zálohování dat v prostředí projekční kanceláře. V první kapitole práce je provedena rešerše literatury, definován pojem zálohování v souvislosti s daty, definován pojem riziko, popsány prostředky sloužící k zálohování a jsou sesbírána rizika zálohování dat, která jsou vnímaná ve světě. Z rizik vnímaných ve světě je vytvořen seznam, který je využit jako podklad pro identifikaci rizik v projekční kanceláři. V druhé kapitole práce je popsána metodika sběru a zpracování dat. Konkrétně pak řízený rozhovor a analýza rizik. Třetí kapitola popisuje výsledky samotné identifikace a následné analýzy rizik. Výsledkem jsou pak seznamy vnímaných riziky podle dvou představitelů společnosti, ohodnocené mírou rizika a podle míry rozdělené do clusterů. Závěrem je pak provedena diskuse výsledků.