Rizika zálohování dat v projekční kanceláři - Beneš, Matěj; Gála, Libor, 1965-; Sedláček, Jiří, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem bakalářské práce je analyzovat úroveň rizik zálohování dat v prostředí projekční kanceláře. V první kapitole práce je provedena rešerše literatury, definován pojem zálohování v souvislosti s daty, definován pojem riziko, popsány prostředky sloužící k zálohování a jsou sesbírána rizika zálohování dat, která jsou vnímaná ve světě. Z rizik vnímaných ve světě je vytvořen seznam, který je využit jako podklad pro identifikaci rizik v projekční kanceláři. V druhé kapitole práce je popsána metodika sběru a zpracování dat. Konkrétně pak řízený rozhovor a analýza rizik. Třetí kapitola popisuje výsledky samotné identifikace a následné analýzy rizik. Výsledkem jsou pak seznamy vnímaných riziky podle dvou představitelů společnosti, ohodnocené mírou rizika a podle míry rozdělené do clusterů. Závěrem je pak provedena diskuse výsledků.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses