Programovací nástroje pro tvorbu expertních systémů - Dokoupil, Tomáš; Berka, Petr, 1959-; Kliegr, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Expertní systémy jsou počítačové programy, které napodobují schopnost rozhodování lidského experta v konkrétním oboru. Využívají znalostí a deduktivního odvozování k řešení složitých problémů, které by obvykle vyžadovaly lidskou odbornost. Vývoj expertních systémů vyžaduje programovací nástroje, které pomáhají řešit problémy spojené s vytvářením a správou znalostních bází, inferenčních mechanismů a uživatelských rozhraní. Cílem práce je popsat principy expertních systémů, zmapovat programovací nástroje dostupné pro jejich tvorbu, nástroje porovnat a usnadnit tak proces výběru expertního systému. Teoretická část práce čtenáře seznámí se základními principy expertních systémů a uvede ho do problematiky programovacích nástrojů pro tvorbu expertních systémů. Praktická část představí konkrétní expertní systémy a následně je zhodnotí a porovná dle vybraných kritérií.
Vedoucí práce: Petr Berka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses