Bezpečnost v digitálním bankovnictví - Perušičová, Tereza (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na navrhování bezpečnostních opatření pro aplikaci sloužící k autentizaci s cílem zlepšit bezpečnost využívání aplikace a zároveň zajistit její uživatelskou přívětivost. K dosažení tohoto cíle byla použita kombinace teoretického základu a praktických kroků, jako je sběr a analýza provozních dat a výsledků penetračních testů. Výsledky analýzy ukázaly, že existují zranitelnosti, které by mohly být zneužity pro útoky na aplikaci. Na základě těchto zjištění byla navržena řešení, která by mohla tuto zranitelnost minimalizovat a zlepšit bezpečnost aplikace. Dále byl navržen další krok pro zlepšení uživatelské přívětivosti. Tímto krokem je přidání nápovědy pro uživatele, která by mohla vést ke snížení rizika chyb při autentizaci. Celkově se doporučuje dodržovat navržená řešení a implementovat nápovědu pro uživatele, aby bylo dosaženo zvýšení bezpečnosti aplikace a zároveň byla zachována uživatelská přívětivost.