Pojetí informační etiky u žáků základních a středních škol v ČR - Brůcha, Sebastian; Radváková, Věra; Sudzina, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma informační etiky mezi žáky základních a středních škol v České republice. V dnešní digitální době je informační etika stále důležitějším tématem, jelikož jsme obklopeni informacemi a komunikujeme hlavně prostřednictvím internetu či sociálních sítí. Cílem práce je zjistit, jak dobře jsou tato témata chápána žáky ve věku 13-14 let, kdy nabývají práv pro založení účtů na sociálních sítí. Výzkum byl proveden pomocí dotazníkového šetření u žáků a řízenými rozhovory s rodiči a učiteli. Výsledky výzkumu ukazují reálnou situaci výuky informační etiky na českých školách, zároveň interpretují úroveň znalostí a povědomí dětí o tématu. Na základě výsledků byla navržena doporučení ke zlepšení úrovně výuky a celkového povědomí o informační etice. Tato práce zdůrazňuje význam větší informovanosti a implementace informační etiky do výuky.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses