Míra korupce a ekonomická výkonnost - Carlino, Rosa Teresa; Soukupová, Jana; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vztah mezi mírou korupce a ekonomickou výkonností vybraných zemí. Teoretická část vymezuje pojem korupce, její formy, příčiny vzniku a důsledky. Popsány jsou ukazatele HDP, CPI, CC a Legatum Prosperity Index a metody měření využité v praktické části. Ta je tvořena regresní a korelační analýzou aplikovanou na ukazatele zemí EU, kandidátských zemí a zemí bývalého Sovětského svazu. Cílem práce je potvrdit či vyvrátit hypotézu o existenci a síle závislosti vztahu mezi těmito ukazateli dokazující míru dopadu korupce na jednotlivé ekonomiky států.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses