Klasický mód Hearthstone z pohledu teorie her - Khokhrunov, Daniil (2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou klasického modu karetní on-line hry Hearthstone z pohledu teorie her. Cílem práce je popsat principy hry Hearthstone, včetně pravidel a průběhu hry. Dalším cílem je navrhnout některé strategie zvyšující šanci na vítězství v této hře, porovnat jejich přínos a pojednat o možných oblastech aplikace vybraných principů karetních her v jiných oborech teorie her, či ekonomie. V teoretické části je popsána karetní hra Hearthstone z pohledu teorie her, jsou vysvětlena pravidla a průběh hry. V praktické části byl pomocí programovacího jazyka R vytvořen model hry, ve kterém se hra odehrává mezi dvěma náhodnými mechanismy za určitých předpokladů. V tomto modelu byly hledány strategie zvyšující šanci na vítězství a jejich přínos pro hráče byl testován. Následně byly tyto strategie kombinovány a hledána nejsilnější kombinace strategií. Nakonec byly diskutovány možné aplikace těchto strategií a některých principů z Hearthstone v reálném světě. Přidanou hodnotou této práce je modelování hry, hledání strategií a testování jejich přínosu.