Analýza pracovních nabídek v IT sféře - Wrnatová, Anna (2023)
Cílem této práce je zhodnocení a porovnání různých pracovních nabídek v IT sféře z pohledu studentů a absolventů IT oborů v kontrastu s vnímáním nabídek HR pracovníky. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. Teoretická část se věnuje nejen obecným zásadám vytváření pracovních nabídek, ale také se zaobírá tématem zaměstnanosti v IT sektoru a uplatněním absolventů. Praktická část práce obsahuje výsledky dotazníkové šetření, prováděného mezi studenty a absolventy IT oborů, výsledky řízených rozhovorů s pracovníky HR a jejich následnou komparaci. Hlavním přínosem této práce jsou identifikované klíčové faktory, podle kterých si uchazeč práci vybírá. Tato práce by pak mohla pomoci pracovníkům HR při vytváření nových pracovních nabídek, které přitáhnou větší počet adekvátních uchazečů.