Hodnocení překážek GDScriptu ve vztahu ke kvalifikaci vývojářů - Kalivodová, Alena; Vondra, Zdeněk; Svoboda, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení překážek, které mohou vzniknout při používání jazyka GDScript v kontextu vývoje počítačových her v závislosti na kvalifikaci vývojářů. Cílem bylo identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují efektivitu práce s GDScriptem a zjistit, zda existuje korelace mezi kvalifikací vývojářů a jejich preferencemi ve vztahu k GDScriptu. Metody práce zahrnovaly sekundární výzkum, na jehož základě bylo sestaveno dotazníkové šetření a následně i řízené rozhovory s vývojáři. Při zpracovávání dat získaných z dotazníkového šetření jsem se zaměřila na identifikaci vzorců a pravidelností a následně jsem využila tyto poznatky k navržení témat a otázek pro řízené rozhovory. Nakonec následovalo finální sestavení návrhu na zlepšení implementace a dokumentace GDScriptu. Výsledky této studie mohou být užitečné pro osoby zodpovědné za vývoj GDScriptu a Godot enginu, protože poskytují přehled o vnímání jejich práce a také pro vývojáře her, kteří zvažují použití GDScriptu pro své projekty.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses