Umelá inteligencia v digitálnom umení - Biroš, Samuel; Bubeníček, Jan; Dušek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalárska práca skúma prínos umelej inteligencie vo svete digitálneho umenia, vizuálnych efektov a filmovej tvorby. V teoretickej časti je čitateľ prevedený vývojom digitálneho umenia ako takého, vývojom umelej inteligencie v umeleckom prostredí, ako funguje a aké má etické a právne problémy v tomto odvetví. V praktickej časti je priblížený nástroj poháňaný umelou inteligenciou, ktorý generuje nové umelecké diela. Pomocou nich sa analyzuje schopnosť rozpoznávať obsah vytvorený umelou inteligenciou a človekom. Ďalej práca skúma v akom rozsahu pomáha umelá inteligencia v tomto odvetví a či jej viac neškodí. Výsledkom práce je analýza súčasnej technológie, kam sa môže posunúť, čo to znamená pre umelcov a aké sú možné riziká.
Vedoucí práce: Jan Bubeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses