Stav a implementace konceptu Smart Cities v Hradci Králové v roce 2023 - Zadrobílek, Radek; Kuchtíková, Nikola; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Hlavním cílem práce je zjistit, zda je aktuální stav implementace praktik konceptu Smart Citites v Hradci Králové úspěšný. Toho je dosaženo na základě dotazníkového šetření, které bylo vyplněno lidmi pohybujícími se v Hradci Králové. Cílem dotazníkového šetření je zjistit míru povědomí a spokojenost s iniciativami realizovanými magistrátem skrze otázky zjišťující názor a informovanost respondenta. Město bylo zvoleno z důvodů regionálního významu a také existence Smart City programu a infrastruktury nutné pro jeho zahájení. Teoretická část charakterizuje historii a pojednává o definici pojmu Smart City. Další částí je rešerše doposud vyhotovených dokumentů a informování současného stavu projektů probíhajících v Hradci. Praktická část zahrnuje četnostní analýzu výsledků a vyvození závěrů z dostupných dat. V závěru práce je shrnut současný stav a poskytnuta doporučení pro zaměstnance magistrátu pro budoucí kroky v této oblasti.
Vedoucí práce: Nikola Kuchtíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses