Jak fungoval thatcherismus? : Východiska hospodářské politiky Margaret Thatcherové a jejich konfrontace s politickou realitou v letech 1975-1983 - Švácha, Dominik; Kovář, Martin, 1965-; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je nejen zmapování politického života Margaret Thatcherové, která figurovala jako předsedkyně vlády Velké Británie v průběhu let 1979-1990, ale také její vliv a odkaz na současný světový řád. Margaret Thatcherová byla bezesporu jednou z nejvlivnějších osobností konzervativního křídla světové politiky a velkým dílem přispěla k politickému a ekonomickému rozvoji transatlantického prostoru.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses