Posouzení vlivu implementace konceptu trvalé udržitelnosti na náklady podniku - Palinchak, Maryana; Křehnáčová, Aneta; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce se zabývá posouzením vlivu implementace konceptu trvalé udržitelnosti na náklady bankovní společnosti. Teoretická část vytváří podklad pro komparaci se skutečným stavem ve vybraném podniku. Praktická část odpovídá na otázky, jaká je role účetního týmu v souvislosti s udržitelností, jak společnost monitoruje environmentální náklady a jaké klíčové ukazatelé výkonnosti v rámci své činnosti sleduje. Finální kapitola obsahuje hypotetický scénář znázorňující souvislosti mezi zavedením environmentálních opatření, snížením provozních nákladů a změnami finančního postavení společnosti vlivem přechodu na udržitelný rozvoj.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses