Praktická aplikace obecného distribučního problému - Koucká, Veronika; Sekničková, Jana; Čížků, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tématem bakalářské práce je praktická aplikace obecného distribučního problému, jako úlohy lineárního programování, a zároveň optimalizace výrobní fáze ringování (tj. nasazení gumového kroužku na zátku, aby bylo hrdlo láhve správně utěsněno) skleněných zátek do lahví. Data k této bakalářské práci byla poskytnuta reálnou společností, která se výrobou skleněných zátek zabývá. Skleněné zátky je potřeba tzv. oringovat na strojích. V současné době firma disponuje třemi ringovacími stroji různého typu. Jednotlivé ringovací stroje se liší náklady lidské a strojní práce na oringování zátek a časem výroby. Cílem této práce je stanovit optimální pokrytí měsíční zákaznické potřeby, tj. zpracování plánovaných zakázek za co nejnižších nákladů. Celý model je řešen v softwaru LINGO a samotná aplikace je implementována v prostředí MS Excel.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses