Analýza tradiční lidové kultury a folklóru na Slovácku - Benedíková, Karolína; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce popisuje tradiční lidovou kulturu a folklor na Slovácku a hodnotí vztahy obyvatel Slovácka k této tematice. Rozebírá Slovácko na jednotlivé etnografické mikroregiony a popisuje jejich místní tradiční lidovou kulturu a folklor. Soustředí se na výčet vládních dokumentů spojených s touto tematikou, s tím související seznamy nemateriálních statků na regionální, národní a nadnárodní úrovni a ocenění Nositel tradice lidových řemesel. Ke získání dat práce využívá strukturovaných rozhovorů i doplňujícího dotazníkového šetření. Tyto dva výzkumy zprostředkovávají data ke komparaci a k praktické náplni práce, kterou je potvrzení či vyvrácení stanovených hypotéz. Na závěr práce popisuje výsledky výzkumů, odpovídá na hypotézy a nabízí shrnutí výsledků celé bakalářské práce.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses