Komparace dopadů prvního a druhého ropného šoku zejména na ekonomiku Spojených států amerických - Jordán, Marek (2023)
Bakalářská práce se zabývá ropnými šoky v 70. letech a zachycuje problematiku s nimi spojenou. První část se teoreticky věnuje rámcovému definování událostí a dále vyzdvihuje významné momenty a důležité informace spojené s ropnou problematikou. V praktické části dochází ke komparaci jednotlivých ekonomických ukazatelů, mezi které byly mimo jiné v této práci zařazeny míra inflace, index mizérie, hrubý domácí produkt či údaje o importech a exportech.