Strategická analýza podniku - Bican, František; Mikovcová, Hana, 1959-; Větrák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Strategická analýza se zaměřením na analýzu stakeholderů projektu iHřiště Diplomová práce se zabývá strategickou analýzou projektu iHřiště. Zvláštní důraz je kladen na analýzu stakeholderů, která je z pohledu autora klíčová pro další fungování a růst projektu. Hlavním cílem je připravit v podobě této práce podklady k dalšímu rozhodování pro vlastníky a management projektu. V rámci teoretické části jsou vymezeny a vysvětleny jednotlivé nástroje pro analýzu okolí a vnitřních zdrojů s tím, že je představen i stakeholderský přístup. Pro analýzu okolí byla použita analýza PESTEL a Porterův model 5 sil. Pro analýzu vnitřních zdrojů VRIO analýza. V rámci stakeholderského přístupu byly identifikovány klíčové skupiny stakeholderů, které byly následně klasifikovány a analyzovány. Na základě zjištěných skutečností je doporučeno zbavit se slabé stránky v podobě špatného marketingu a využít příležitosti v podobě obliby digitálních technologií v kombinaci s pohybem.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses