Statistická analýza evaluací celoškolsky povinných předmětů na VŠE ve školním roce 2021/2022 - Sklenička, Martin; Stiburek, Šimon; Vltavská, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na statistickou analýzu studentských evaluací celoškolsky povinných předmětů na Vysoké škole ekonomické v Praze. Výsledky z těchto předmětů jsou analyzovány a dále jsou mezi nimi popsány hlavní rozdíly. Hlavním předmětem zkoumání jsou hodnocení studentů na ordinální škále a konečné výsledky studentů. Cílem této bakalářské práce je identifikace předmětů a následně vyučujících pedagogů, u kterých mají studenti nejhorší studijní výsledky. Získaná data z evaluací jsou dále statisticky zkoumána v závislosti na konečné známce studenta. Na základě výsledných známek a hodnocení studentů jsou dále zkoumány celoškolsky povinné předměty. Byly identifikovány dva předměty, v nichž jsou průměrné známky významně horší než v ostatních celoškolsky povinných předmětech. Bližší analýza zároveň ukázala, že se výsledky významně liší pro jednotlivé vyučující v těchto dvou předmětech, což může mít významný vliv na kvalitu předmětu.
Vedoucí práce: Šimon Stiburek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses