Nové Modřany - Kraml, Štěpán; Mazáček, David; Urbánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této práce je představení návrhu developerského projektu v lokalitě Sofijského náměstí v Praze – Modřanech. Projekt realizujeme z pohledu Pražské developerské společnosti, nejedná se tedy o čistě komerční development. Náš návrh kombinuje moderní přístup k developmentu, aktuální potřeby městské části pro navýšení kapacit pro městské bydlení a revitalizaci území tak, aby splňovalo požadavky na centrum městské části. Náš návrh počítá s výstavou bytových domů s jednotkami určenými pro prodej, bytových domů určených k nájemnímu bydlení, které budou předány městu, a komerčně-rezidenčního objektu nabízejícího dlouhodobé pronájmy v residenční části v kombinaci s retailem a zdravotnickými službami v přízemních dvou podlažích. Práce je rozdělena na obchodní, stavební, právní a finanční část. Každá z těchto částí blíže popisuje náš návrh řešení rozvoje dané lokality.
Vedoucí práce: David Mazáček
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet