Vývoj adaptabilního webového rozhraní pro realizaci webových průvodců a únikových her. - Šalda, Radomír (2023)
Cílem bakalářské práce je vývoj inovativní aplikace, která je založena na moderních reaktivních technologiích. Unikátnost aplikace spočívá v možnosti adaptovat ji pro různé další projekty. Má mnoho způsobů využití: jako učební pomůcka, hra, kvíz nebo průvodce. Teoretická část se kromě historického vývoje gamifikace míst zabývá vysvětlením jednotlivých použitých technologií pro snadnější uvedení čtenáře do problematiky, která se práce týká. Praktická část popisuje, jak jednotlivé části fungují. V práci je vývoj shrnut od počátku tvorby aplikace až do finální podoby a její distribuce. Hlavním přínosem aplikace je usnadnění tvorby malých únikových her či průvodců. Pro přiblížení reálnému vývoji je nutná zpětná vazba od uživatelů, kterou získáme pomocí uživatelského dotazníku, a výsledná data pomohou vyhodnotit, jakým směrem by se vývoj aplikace měl dále ubírat.