Urbanizace a její demografický dopad v atypickém případě města Mostu - Faltys, Ladislav; Majerová, Markéta; Fiala, Tomáš, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá městem Most a jeho okolní oblastí z demografické perspektivy. První částí práce je historická rešerše moderních dějin města v období od průmyslové revoluce do konce normalizačního období socialismu. Následuje průzkum současné demografické struktury místního obyvatelstva. Další částí práce je diskuse o sociálních problémech města, jako jsou nezaměstnanost, kriminalita a jeho atypická vzdělanostní struktura. Cílem práce je posoudit současný demografický a sociální charakter města Most s výhledem na jeho budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Markéta Majerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses