Employer Branding - Nejtková, Karolína; Stříteský, Marek; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se věnuje tématu značky zaměstnavatele a jejímu řízení. Cílem práce je zhodnotit Employer Branding vybrané společnosti podnikající v oboru IT Consultingu a porovnat jej s požadavky současných studentů či absolventů vysokých škol se zaměřením na hodnotovou nabídku zaměstnavatele neboli Employer Value Proposition. Na základě výsledků dotazníkového šetření jsou navržena doporučení a opatření pro vybranou společnost tak, aby pomohla některé oblasti značky zaměstnavatele rozvinout či vylepšit již ty existující. Doporučení mají posílit vnímání značky zaměstnavatele u studentů či absolventů, které lze zařadit do Generace Y či Generace Z. Práce vysvětluje základní pojmy a principy tématiky značky zaměstnavatele, dále pak představuje vybranou společnost pomocí charakteristiky společnosti a situační analýzy. Výzkum mezi studenty a absolventy vybraných vysokých škol byl realizován dotazníkovým šetřením, které je následně v práci vyhodnoceno. V závěru práce jsou navržena konkrétní doporučení, které posílí vnímanou značku zaměstnavatele vybrané společnosti u cílových skupin studentů a absolventů z vybraných vysokých škol.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses