Leasing v účetní závěrce dle českých účetních předpisů vs. IFRS - Dousková, Libuše; Vašek, Libor, 1978-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato práce se věnuje v teoretické části popisu, charakteristikám, principům, definici a rozdílným přístupům v účtování leasingu v systému českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) z hlediska sestavení účetní závěrky. Obsahem je také právní úprava leasingu v České republice a v praxi užívané druhy leasingu. V závěru teoretické části se nachází vzájemné srovnání vykazovaných položek jednotlivých účetních výkazů a porovnání prezentovaných informací v závěrkách pro oblast leasingu obou účetních systémů. Předmětem praktické části je komplexní zpracování účetního řešení leasingové smlouvy ze strany nájemce a pronajímatele v obou účetních systémech, a to z hlediska jejich účtování, vykazování v účetních výkazech a prezentace informací v účetní závěrce, včetně vzájemného porovnání a srovnání konečných výsledků.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses