Vysoce citliví lidé v práci - Vojáčková, Barbora; Králová, Tereza, 1978-; Arbet, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Vysoká citlivost je psychologický pojem a osobnostní rys týkající se zhruba 20 % populace. Vyznačuje se mimo jiné větší vnímavostí vůči a reaktivitou na smyslové i emoční podněty. V teoretické části práce je tento rys definován a zkoumán v různých kontextech včetně pracovního prostředí. Bakalářská práce má za cíl mapovat zkušenost vysoce citlivých zaměstnanců s podpůrnými zdroji a pracovními stresory v konkrétní firmě. Pomocí dotazníkového šetření byli identifikováni vysoce citliví zaměstnanci firmy a se třemi z nich proběhly hloubkové polostrukturované rozhovory. Tematická kvalitativní analýza odhalila hlavní témata související s jejich zkušeností. Jedná se o podporu (např. flexibilita, firemní kultura), fyzické prostředí (hluk jako stresor), work-life balance (stres, vyhoření) a komunikaci. Na jejich základě vznikla doporučení pro HR zkoumané firmy i další zaměstnavatele vysoce citlivých zaměstnanců.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses