Koučování jako nástroj rozvoje dovedností v oblastí leadershipu - Koppová, Barbora (2023)
Diplomová práce se zabývá tématikou koučování vedoucích pracovníků, se zaměřením na rozvoj jejich dovedností v oblasti leadershipu. Cílem této práce je přiblížit koučování jako nástroj rozvoje a poukázat na další metody a postupy, které mohou v kombinaci s koučováním zlepšit výkonnost vedoucích pracovníků a také posílit jejich roli v rámci týmu, který vedou. Teoretická část se věnuje tématice koučování, transformačnímu vedení, mentoringu a dalším metodám, které mohou pomoci k rozvoji vedoucích pracovníků. Praktická část je zpracována metodou IPA a zahrnuje analýzu polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s certifikovanými kouči, kteří přibližují své zkušenosti s koučováním a rozvojem vedoucích pracovníků.