Koučování jako nástroj rozvoje dovedností v oblastí leadershipu - Koppová, Barbora; Honsová, Pavlína; Lorencová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá tématikou koučování vedoucích pracovníků, se zaměřením na rozvoj jejich dovedností v oblasti leadershipu. Cílem této práce je přiblížit koučování jako nástroj rozvoje a poukázat na další metody a postupy, které mohou v kombinaci s koučováním zlepšit výkonnost vedoucích pracovníků a také posílit jejich roli v rámci týmu, který vedou. Teoretická část se věnuje tématice koučování, transformačnímu vedení, mentoringu a dalším metodám, které mohou pomoci k rozvoji vedoucích pracovníků. Praktická část je zpracována metodou IPA a zahrnuje analýzu polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s certifikovanými kouči, kteří přibližují své zkušenosti s koučováním a rozvojem vedoucích pracovníků.
Vedoucí práce: Pavlína Honsová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses