Zavedení umělé inteligence ve vybrané společnosti - Lebedeva, Elina (2023)
Tato práce se zabývá implementací umělé inteligence (AI) v Zásilkovně, přední české logistické společnosti. Práce obsahuje jak teoretickou, tak praktickou část, přičemž první pokrývá relevantní literaturu o konceptech, principech a aplikacích AI a druhá část studie se snaží prostřednictvím rozhovoru s klíčovým zaměstnancem Zásilkovny odhalit přístup Zásilkovny k AI a získat vhled do výzev, tipů a poznatků spojených s implementací AI v organizaci. Dále práce obsahuje analýzu rozhovorů se zaměstnanci call centra Zásilkovny, kvantitativní průzkum zkušeností zákazníků s technologií AI v Zásilkovně a finanční analýzu výkonnosti společnosti za léta implementace AI. Výsledky studie poskytují cenné užitečné informace pro další vývoj a implementaci AI v rámci Zásilkovny a přispívají k rozšíření poznatků o využití AI v oblasti zákaznických služeb. Tato práce přináší důležité poznatky a doporučení, které mohou být využity pro další strategické rozhodování a optimalizaci procesů v organizaci. Celkově tato studie přispívá k pochopení dopadu AI na obchodní operace a poskytuje pohled na praktickou implementaci technologie AI v reálném obchodním kontextu.