Sdílená mobilita v Praze a předpoklady její vývoje - Filonova, Elizaveta; Mervart, Michal, 1977-; Medunytsia, Yevhenii; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem diplomové práce je zhodnocení aktuální situace se sdílenou mobilitou v Praze a posouzení perspektiv vývoje. V teoretické části práce jsou rozebraný definice, přímo související se sdílenou mobilitou. Následně jsou porovnané carsharing а osobní individuální doprava (vlastní auto). Praktická část je věnovaná sdílené mobilitě v Praze a to zejména carsharingu. Zaprvé jsou analyzovány firmy, které provozují carsharing v Praze. Zadruhé je provedeno dotazníkové šetření mezi obyvateli Prahy. Přínosem dané práce je syntéza teoretických sekundárních poznatků z odborných článků zahraničních autorů na téma sdílené mobility a praktických primárních dat získaných pomoci webových stránek společností, provozujících carsharing v Praze, recenzí vybraných firem na Google, dotazníkového šetření, které proběhlo mezi obyvateli Prahy a osobní e-mailové komunikaci s ředitelem družstva Autonapůl. Sesbíraná data umožnili porozumět situace se sdílenou mobilitou v Praze a nastínit předpoklady dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses