Motivace studujících FPH VŠE pracovat během studia - Samatova, Maria (2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sekundárního zaměstnání studujících Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické (FPH VŠE) a motivace studujících ke kombinaci studia a práce. Cílem předkládané práce je zjistit, zda existují rozdíly v motivech pro skloubení studia a práce u studujících bakalářského a magisterského stupně studia VŠE FPH, jestli počet odpracovaných hodin ovlivňuje studijní průměr studujících a jaké strategie používají studující FPH VŠE ke skloubení studia a práce. První část práce je teoretickým základem k problematice sekundárního zaměstnání studentské mládeže. Empirická část je založena na analýze provedeného dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorech. Mezi studujícími bakalářského a magisterského stupně studia existují rozdíly v motivech pro spojení práce a studia. Mezi počtem odpracovaných hodin a studijním průměrem studujících existuje statisticky významný vztah. Studenti a studentky používají tři hlavní strategie k úspěšnému spojení studia a práce: strategie podporované zaměstnavatelem, strategie podporované vzdělávacím systémem a strategie time managementu studujících.