Využití kompetenčního modelu v řízení lidských zdrojů - Krabcová, Anna (2023)
Tato diplomová práce se zabývá tématem kompetenčních modelů a jejich využití v HR. Cílem práce je zhodnotit implementaci kompetenčního modelu v podobě konceptu Amazon Leadership Principles do každodenních pracovních úkonů a do řízení lidských zdrojů ve společnosti Amazon. Pro naplnění cíle jsou stanoveny výzkumné otázky vztahující se ke způsobům, jakými jsou Amazon Leadership Principles komunikovány jako nástroj HR, jakými jsou implementovány v pracovních procesech, a jak jsou procesy vzájemně provázány. Pro sběr dat je využito kvalitativního výzkumu ve formě rozhovorů s manažery, specialisty a zaměstnanci. Data jsou následně kódována za účelem zjištění způsobů, jakými jsou Amazon Leadership Principles využívány v praxi.