Využití kompetenčního modelu v řízení lidských zdrojů - Krabcová, Anna; Stříteský, Marek; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá tématem kompetenčních modelů a jejich využití v HR. Cílem práce je zhodnotit implementaci kompetenčního modelu v podobě konceptu Amazon Leadership Principles do každodenních pracovních úkonů a do řízení lidských zdrojů ve společnosti Amazon. Pro naplnění cíle jsou stanoveny výzkumné otázky vztahující se ke způsobům, jakými jsou Amazon Leadership Principles komunikovány jako nástroj HR, jakými jsou implementovány v pracovních procesech, a jak jsou procesy vzájemně provázány. Pro sběr dat je využito kvalitativního výzkumu ve formě rozhovorů s manažery, specialisty a zaměstnanci. Data jsou následně kódována za účelem zjištění způsobů, jakými jsou Amazon Leadership Principles využívány v praxi.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses