Využití sociálních síti v budování značky soukromé galerie - Gonchar, Yana; Prokůpek, Marek, 1987-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Branding hraje velmi důležitou roli při propagaci a rozvoji jakékoli organizace, včetně oblasti umění a kultury. Bakalářská práce se zabývá problematikou brandingu soukromých galerií na sociálních sítích, jeho rolí při budování pozic značky na trhu s uměním a hledáním nejefektivnějších metod brandingu a marketingu na internetu. Cílem práce je analyzovat, jak sociální sítě ovlivňují vnímání galerií z pohledu návštěvníků a jak je mohou galerie využít k posílení interakce s klienty a vytvoření pozitivní image. Teoretická část obsahuje vysvětlení hlavních pojmů souvisejících se strategiemi brandingu a digitálního marketingu a způsoby efektivního využití jejich nástrojů pro budování značky soukromé galerie. Praktickou část tvoří on-line dotazník, jehož účelem je zjistit, jak návštěvníci komunikují s galeriemi na sociálních sítích a jaký vliv mají sociální sítě na jejich vnímání galerie a rozhodování o návštěvě. Výstupem jsou doporučení pro soukromé galerie na nejefektivnější využití sociálních sítí k budování značky a přilákání návštěvníků. Tato doporučení jsou založena na analýze dat shromážděných z dotazníku a mohou být galeriemi použita jako vodítko pro zlepšení využití sociálních médií v marketingu a budování značky.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses