Porovnanie štýlu komunikácie Fortune 500 CEOs podľa pohlaví - Hlaváčová, Diana (2023)
Táto bakalárska práca skúma rozdiely v komunikácii na internete medzi mužmi a ženami vo vrcholových manažérskych pozíciách spoločností z rebríčka Fortune 500. Cieľom práce je analyzovať komunikačné vzorce a štýly medzi týmito skupinami, zameriavajúc sa na sociálne siete. V teoretickej časti práce sa podrobnejšie zaoberáme témami ako leadership, manažérska komunikácia a výskum týkajúci sa rozdielov v komunikácii medzi mužmi a ženami. Objasňujeme tiež metódy z oblasti strojového učenia a spracovania prirodzeného jazyka. V praktickej časti práce sme si stanovili hypotézy, ktoré sa týkajú komunikácie lídrov na sociálnych sieťach a komunikácie, v ktorej sú označovaní. Podarilo sa nám nájsť empirické dôkazy pre podporu hypotéz, a teda ukázať, že existujú aspekty, v ktorých sa komunikácia lídrov a líderiek odlišuje.