Volnočasové zážitky jako nástroj animace kulturního dědictví na příkladu Festivalu Banát - Nouza, Martin (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem multižánrového Festivalu Banát na české vesnice v Banátu v rovině animace kultury. Cílem práce bylo zhodnotit zdařilost animace skrze řadu ukazatelů, které byly sesbírány pomocí dotazníku, jehož se zúčastnili návštěvníci festivalu a další dotčené skupiny. Výzkum přináší řadu výsledků, jako např. návratnost účastníku festivalu do destinace či míra finanční a materiální podpory, kterou návštěvníci festivalu poskytují po účasti na festivalu. Na závěr práce je zhodnocena úspěšnost animace na základě zjištěných výsledk