Práca v reklamnej agentúre z pohľadu stresu a jeho vnímaný vplyv na duševnú pohodu zamestnancov - Hospodárová, Anna; Šilerová, Lenka, 1972-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práca skúma stres v prostredí marketingových agentúr. Účelom tejto práce bolo identifikovať stresory, s ktorými sa zamestnanci v tomto odvetví potýkajú a navrhnúť opatrenia, ktoré by mohli jeho dopady redukovať. V rámci praktickej časti bol zvolený kvalitatívny výskum, pre ktorý bola vybraná konkrétna marketingová agentúra. Formou pološtruktúrovaných rozhovorov sa do výskumu zapojilo deväť respondentov. Výsledkom výskumu je zoznam siedmych hlavných oblastí stresorov. Doplňujúce otázky zistené stresory obohatili o informácie ohľadom ich prejavov a využívaných stratégií pre ich zvládanie. Tieto poznatky nám pomohli navrhnúť opatrenia na redukciu stresu v konkrétnej marketingovej agentúre. Návrhy slúžia k zlepšeniu pohody zamestnancov a k zmierneniu negatívnych dopadov stresu.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses