Evaluace kulturních aktivit městské části Praha 6 - Jansíková, Anna; Zelený, Martin; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá evaluací cílů vytyčených v aktuálně platných koncepcích kulturního rozvoje městských částí Praha 6 a Praha 10 a celkovým přínosem, které tyto dokumenty představují. První část práce pokládá teoretické základy, na kterých je následně vystavěna část druhá. Teoretická část popisuje strukturu správních orgánů hlavního města Prahy, a zvláště se soustředí na funkci Magistrátu a odboru kultury, který se podílí na tvorbě kulturní politiky hlavního města, jež je zde také stručně vysvětlena. Práce charakterizuje obě městské části, jak Prahu 6, tak Prahu 10, a to hlavně z kulturního hlediska. Z velké části se práce týká právě koncepcí kulturního rozvoje. Kapitoly také obsahují popis kulturních institucí, které vystupují později v praktické části. Na závěr první části jsou zde vylíčeny principy a postup kulturní evaluace, kterými se následně řídím. Praktická část obsahuje evaluaci provedenou kvalitativním výzkumem v podobě řízených rozhovorů a jejich analýzu uskutečněnou za účelem zhodnocení plnění kulturních cílů a celkového významu výše zmíněných koncepcí na obou městských částech.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses