Má trénink rozpoznávání argumentačních faulů vliv na rozhodování jedince? : - Koubová, Markéta (2023)
Práce zkoumá vliv argumentačních faulů na rozhodování. Cílem je ověřit, zda trénink zaměřený na rozpoznávání těchto klamů může zmírnit jejich vliv na rozhodování. Dále je‌ zkoumán vztah potřeby poznávání s účinností tréninku. K zodpovězení těchto otázek byla analyzována data z laboratorního experimentu, kterého se zúčastnilo 383 participantů, převážně vysokoškolských studentů. Neprokázal se vliv tréninku na snížení podléhání faulům, ani vztah míry potřeby poznávání s účinností tohoto tréninku. V závěru práce jsou diskutovány možné důvody těchto zjištění a navrženy alternativní možnosti pro budoucí výzkumy v této oblasti.